Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) jubileumorgelconcert en koorzang Kloosterkerk

jubileumorgelconcert en koorzang Kloosterkerk

Datum zaterdag 19 november 2016
Aanvangstijd 20:15
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering (orgel) m.m.v. Residentie Kamerkoor o.l.v. Jos Vermunt

Programma


'
LAUDATE'

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Toccata F-dur (BWV 540)

Zoltán Kodály (1882-1967), 'Laudes Organi' (gecomponeerd in het bouwjaar van het Marcussen-orgel 1966)

Siegfried Reda (1916-1968)
Marienbilder (1951)

Daan Manneke (1939)
'AUBe'  Symphonies pour quatre choeurs et orgue (2016)
(deze nieuwe compositie van Daan Manneke is geschreven voor vier koren die verspreid in de ruimte van de kerk zullen staan, wat resulteert in vele muzikale lagen en een grote klankrijkdom; later in het stuk wordt één koor geformeerd onder het orgel)
De componist zal dit werk zelf toelichten

Max Reger (1873-1916)
Choralfantasie über ‘Hallelujah, Gott zu loben!'


Tijdens dit concert zal het effect van het nieuw aangebrachte zwelmechaniek voor het eerst te horen zijn.

Ook zal de presentatie van de Jubileum-CD plaatsvinden.

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Geerten van de Wetering (orgel)
m.m.v. Residentie Kamerkoor o.l.v. Jos Vermunt

HOK organisten - geerten-vd-wetering-l.jpg

Geerten van de Wetering (1985) studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde daar zijn mastergraad. Tevens studeerde hij kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart. Als bijvakken volgde hij piano en zang. Aan de Universiteit Leiden studeerde hij politicologie. Naast diverse masterclasses bij o.a. Ton Koopman, Tomasz Nowak en Zsigmond Szathmary, volgde hij middels een beurs van het Henri Roovers Fonds een postgraduale orgelopleiding aan de Universität für Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie).

Geerten heeft een breed repertoire, met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek. Hij speelde o.a. premières van nieuwe composities tijdens het Internationaal Orgelfestival in Haarlem, in het Amsterdamse Orgelpark en in de Westerkerk te Amsterdam.

Als solist en begeleider werkt Geerten veel samen met koren en orkesten. Hij werkte mee aan uitvoeringen van o.a. het Concert voor orgel en orkest van Poulenc, Kammermusik no. 7 voor orgel en orkest van Paul Hindemith en het War Requiem van Benjamin Britten in het Concertgebouw Amsterdam.Ook is hij actief als continuospeler bij verschillende ensembles. Samen met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton) vormt hij een vast duo, dat veelal onbekend repertoire en transcripties voor orgel ten gehore brengt.

Geerten is sinds 1 januari 2012 organist van de Kloosterkerk in Den Haag. Hij is tevens dirigent van Het Wassenaars Kamerkoor.

zie ook: www.geertenvandewetering.nl

 

Concertagenda - residentie-kamerkoor.jpg

Het Residentie Kamerkoor heeft in de loop der jaren een belangrijke plaats in het Haagse muziekleven veroverd. Allereerst dankzij de maandelijkse Bachcantates in de Haagse Kloosterkerk, waaraan het koor al meer dan 30 jaar meewerkt, maar ook door de kwalitatief hoogstaande concerten van bekende en minder bekende componisten. Per seizoen wordt een concert met een (of meerdere) orkestwerk(en) afgewisseld met meerdere concerten met verrassende a capella werken.

Het Residentie Kamerkoor, opgericht in 1977, staat sinds 1994 onder leiding van Jos Vermunt en is uitgegroeid tot een van de beste amateurkoren van Nederland.

Het Residentie Kamerkoor telt circa 25 leden met geschoolde stemmen. Kwaliteit en enthousiasme zijn leidend voor deze zangers. Onder de inspirerende en kundige leiding van Jos Vermunt wordt ieder concert tot een unieke belevenis voor koor en publiek.

Het Residentie Kamerkoor maakt samen met het Residentie Bachkoor; het Residentie Bachorkest en de Stichting Cantatediensten Kloosterkerk onderdeel uit van de Maatschap Residentie Bach Ensembles. Artistiek leider en dirigent van alle ensembles is Jos Vermunt.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.