Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Kees van Eersel (orgel)

Lunchconcert Kees van Eersel (orgel)

Datum woensdag 31 juli 2013
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Kees van Eersel (Kloetinge), orgel

Programma

Georg Muffat (1645-1704)
Toccata 8a

Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Uit het Koekoek en Nachtegaalconcert
- Adagio
- Allegro

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)
Praeludium en Fuga in D opus 35.2

Louis Vierne (1870-1937)
Uit ‘Pièces de Fantaisie' opus 54.6
‘Carillon de Westminster'

Meer informatie over de uitvoerenden

Kees van Eersel (* 1944, Vlaardingen) ontving in de zestiger jaren een breed geschakeerde opleiding aan het conservatorium van Rotterdam (hoofdvak orgel - bij Piet van den Kerkhoff, George Stam en André Verwoerd bij wie hij in 1971 de Prijs van Uitnemendheid behaalde), alsmede de bijvakken koordirectie, compositie, zang en viool. In 1969 studeerde hij aan de Schola Cantorum te Parijs Franse orgelliteratuur bij Jean Langlais en behaalde aldaar de Prix de Virtuosité met de hoogste onderscheiding.

In het cursusjaar 1975/76 studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium Kerkmuziek - o.a. hymnologie, liturgiek, koordirectie en zang.

Als organist was hij sinds 1959 verbonden aan diverse kerken in Vlaardingen en Rotterdam. In 1974 werd hij benoemd als cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes, een post die hij bekleedde tot aan zijn pensionering augustus 2009.

In 1975 begon hij aan de studie voor beiaardier aan de Ned. Beiaardschool te Amersfoort. Vanaf eind jaren '70 tot 2009 was hij stadsbeiaardier van Zierikzee, en tot dec. 2012 ook van Veere.

Kees van Eersel behaalde diverse prijzen en onderscheidingen o.a. op de internationale orgelconcoursen van Brugge, Arnhem, St. Albans, Innsbruck, Linz. 
Zijn spel is o.a. vastgelegd op grammofoonplaten, cd's en dvd's. In 1992 publiceerde hij een methode "Koraalimprovisatie".

Tenslotte was hij van 1988-2011 dirigent van het door hem opgerichte Zeeuws Vocaal Ensemble, een kamerkoor waarmee in 2010 een cd is opgenomen met uitsluitend kerkelijke composities van zijn hand.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.